EPISODER

12.5.2018

Episode #26: Hva får man når man setter sammen Lukestar, Rumble In Rhodos, Team Me, Magnus Moriarty og Krokofant? Man får ukas gjest: Insomniac Bears! Indie-supergruppa og jeg prater om søvnløse Sibirbjørner, nattlige frijazz-jammer, 80-talls nostalgi, at holdning er et bedre ord for sjanger, Kongsbergs hardcore-scene, fraværet av sultne rockere i Oslo, real-time-komponering, samt det magiske musikkåret 2013. Ute nå der du hører podkast!

Spilleliste: 
1. Takykardia - Arrhythmia 
2. Insomniac Bears - Scenic Drives 
3. Wild Nothing - Ocean Repeating 
4. Bird Alert - Tincture

Av og med Einar Stray.

#26 Insomniac Bears

29.4.2018

Episode #25: Dagens episode er et liveopptak fra da Honningbarna og jeg samtalte foran publikum på Hvaskjer. Låtskriver, vokalist og cellist Edvard Valberg beretter om stagedive-ulykker, disiplinen i klassisk musikk, brutalismen og nærheten i britisk punk, me too, stemningen i verden akkurat nå, om å bo i kollektiv med bandkompisene, være fengslet av sitt eget DNA, buddhist-ritualer i Himalaya, samt den bunnløse inspirasjonen det er i å bare ha det gøy. Ute der du hører podkast!

Spilleliste: 
1. Scarlett Johansen - Falling Down 
2. Honningbarna - ABC 
3. Idles - Mother 
4. Courtney Barnett - Pedestrian At Best

Av og med Einar Stray.

#25 Honningbarna

21.4.2018

Det holder visst ikke å ha reist verden rundt med Team Me og spille i hardcorebandet Twin Pines Mall. Uno Møller har jaggu også en solokarriere det står respekt av. Hedmarkingen kommer til Popkammeret for å fortelle om sin nye skive «Lux», om å bo på et småbruk, om å snekre, grønne fingre, en skjebnesvanger Smashing Pumpkins-musikkvideo, rar bandmerch, klisjéer, høydepunktet fra Team Me-årene, samt hjemstedet Flisa. Ute der du hører podkast! 

 

Spilleliste:  

1. Son Lux - Labor 

2. Uno Møller - Celebrity  

3. Phoebe Bridgers - Funeral 

4. Japandroids - Near To The Wild Heart Of Life 

Av og med Einar Stray.

7.4.2018

Jordnære Siv Jakobsen, debutanten musikkbibelen NPR roser opp i skyene, har millioner av streams og det O Store Udland som sin arbeidsplass. I dagens episode av Popkammeret forteller hun om sitt nye livealbum, sjarmerende knirkelyder, klassisk vokalteknikk, om albuminnspillingen i London, å turnére med Damien Jurado, Britney Spears’ Toxic og at ord som «oppkast» kan være poetisk og vakkert. Ute der du hører podkast! 

 

Spilleliste:  

1. Ayalew Mesfin - Hasabe 

2. Siv Jakobsen - Jolene (live in Oslo) 

3. Damien Jurado - Kola 

4. Ane Brun & Teitur - Rubber And Soul 

Av og med Einar Stray.

#23 Siv Jakobsen

25.3.2018

Jarle Bernhoft (41) og Benjamin Bernhoft (1) er dagens gjester. Soulsjefen sjøl feirer 20 års jubileum som plateartist og 10 år som soloartist. Vi skravler ut om pappaperm, naturtonene til Sly & The Family Stone, rasisme, en sjeleransakende sykkeltur på Island, å misunne minimalister, årene i New York, Nobelkonserten, samt hans kommende album dedikert til den gode gamle band-dynamikken. Ute der du hører podkast! 

Spilleliste:  

1. Serpentwithfeet - Bless Ur Heart 

2. Bernhoft feat. Raelee Nikole - Buried Gold

3. Leif Vollebekk - Elegy 

4. Innlandet - Africa (TOTO cover)

Av og med Einar Stray.

#22 Bernhoft

18.3.2018

Det etterlengtede debutalbumet til melankolikeren Gundelach ble akkurat sluppet ut i verden. Den kritikerroste 28-åringen og jeg filosoferer rundt tyske teknoklubber, Sør-Koreansk house, døden, barneteater, gamle gitarhelter, synthesizere, sunn nervøsitet, og et ødelagt kne. Ute der du hører podkast! 

 

Spilleliste:  

1. The Roches - Hammond Song 

2. King Gizzard & The Lizard Wizards - Beginner’s Luck 

3. Gundelach feat. Ary - Past The Building 

4. Bruce Springsteen - I’m On Fire 

5. Peggy Gou - It Makes You Forget (Itgehane)

Av og med Einar Stray.

#21 Gundelach
#20 Anana

11.3.2018

Produsent, kunstner og musiker Anana gjester Popkammeret. KOSO-medlemmet nerder ut om perkusjonsverdien til planteblader, sceneskrekk, karaokeversjoner, Grieg, egoistisk kreativitet, dårlige venner, et fallende demokrati, den toårige skrivesperren, å stjele foreldres plater, samt Urørtfinalen 2011. Vi lytter også til den gryende generasjons godlyd fra Russland og Australia. Ute der du hører podkast!

Spilleliste: 


1. Glintshake - Симпатичный Мужчина
2. Hatchie - Sure 
3. Anana - Vague 
4. Thundercat - Them Changes 
5. Broen - You (Detective)

Av og med Einar Stray.

4.3.2018

Jonas Alaskas glitrende fjerdealbum Fear Is A Demon er ute, og den folkekjære sørlendingen er ukas gjest i Popkammeret. Vi prater om frykt, om å egentlig skulle bli maler, å bli rørt av OL, å gå indie, Knausgård, skatefilmer fra 80-tallet, å late som at Åmli var Venice Beach, Liverpools utallige Open Mic Nights, og de glade bekymringsløse Discman-år.

Spilleliste: 
1. The Go! Team - All The Way Live
2. Jonas Alaska - Diamond In The Shadow 
3. Radiohead - There There 
4. Bob Dylan - Sign On The Window

Av og med Einar Stray.

#19 JONas ALASKA

24.2.2018

Den smått legendariske artisten, komponisten, medieviteren og podkastkollega Torgny Amdam gjester Popkammeret! Amulet-frontmannen forteller om sin bakgrunn i straight edge/Hare Krishna-bevegelsen, om å gå fra hardcore punk til artsy elektronikapop, David Lynch, sosialrealismen og naturalismen i gangster rap, supergruppa Black Diamond Brigade, utover-tiss og innover-tiss, samt samtidskomponist Lars Petter Hagen sin ferske tolkning av Torgnys EP-trilogi «Cut & Run».

Spilleliste: 
1. Cléa Vincent – Retiens Mon Désir
2. Torgny - Into The Night (ft. Maria Due) 
3. Chromatics - I’m On Fire (Bruce Springsteen cover)
4. RZA - Domestic Violence

Av og med Einar Stray.

#18 Torgny
#17 Carl Louis
#24 Uno Møller

Denne tjenesten tilbys av Einar Stray. Musikk er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig. 

18.2.2018

Dagens episode er et liveopptak fra Oslo Podfest. Forrige lørdag samtalte den tidligere CLMD-halvdelen Carl Louis og jeg foran publikum på Vulkan Arena. På tapetet stod den russiske kosmonauten Yuri Gagarin, 60-talls-tangentinstrumentet Mellotron, sampling, om å varme opp for Madonna, Carl sin hellige gral, arbeidsdisiplin, dogmer, fotball, samt en helt spesiell nyttårsaften. 

Spilleliste: 
1. Okay Kaya - IUD 
2. tUnE-yArDs - Water Fountain 
3. Carl Louis - Yuri Gagarin 
4. Röyksopp - Eple 
5. M83 - Midnight City

Av og med Einar Stray.

6.2.2018

De Spellemannsnominerte kritikeryndlingene i Hajk gjester Popkammeret. Death By Unga Bunga-organist og Hajk-grunnlegger Preben forteller om å gå fra å være bakgrunnsmusiker til bandleder; om sitt todelte musikalske hjerte; at å høres ut som «a million dollar» egentlig bare koster 6800 kr, latteren mellom takes som ikke høres, men som allikevel høres; art by accident, samt sin dype fascinasjon for Frank Ocean.

Spilleliste: 
1. Aldous Harding - Imagining My Man 
2. Japandroids - Wet Hair 
3. Hajk - Nothing Left To Say 
4. Weyes Blood - Used To Be 
5. Frank Ocean - White Ferrari

Av og med Einar Stray.

#16 Hajk

28.1.2018

Moddi er gjesten min i Popkammeret denne uka. Visesangeren og aktivisten Pål Moddi Knutsen er aktuell med boka «Forbudte sanger» hvor han skriver om sitt dristige plateprosjekt Unsongs - 12 forbudte sanger fra 5 kontinenter som han har oversatt og omarrangert. Gullstrupen fra Senja forteller om at karrieren egentlig startet med hiphop, vepsebolet det var å avlyse konserten i Tel Aviv, hvorfor det ikke går an å være nøytral, musikksensur i dag, en sjelsettende Turbonegerkonsert i 2004, navnelikheten til Noddy fra barne-TV, samt konsekvensene han og de involverte har fått av prosjektet. En vekselvis alvorstynget og lattermild samtale du kan høre på iTunes eller der hvor du hører på podkast.

Spilleliste: 
1. Bisse - Seks Hjerter 
2. Moddi - Punk Prayer (Pussy Riot) 
3. Metin Kemal Kahraman - Meymano Usar
4. Honningbarna - Haster Som Faen

Av og med Einar Stray.

#15 Moddi
#14 Pom Poko

21.1.2018

Pom Poko gjester Popkammeret! Jazzpunkbandet har så vidt fylt 1 år, men allerede rukket å bli en stor snakkis i bransjen med sine innovative gitarriff, vindskeive trommer, råe vokal og energiske liveshow. Vokalist Ragnhild og gitarist Martin forteller om hvordan bandet og navnet ble til i hui og hast ganske tilfeldig, om blues-flinkiser på syre, kjedsomthet, sangtekster som ikke er skrevet enda, samt hat-elsk-forholdet til Coldplay.

Spilleliste: 
1. Sudan Archives - Come Meh Way 
2. Vic Chesnutt - Flirted With You All My Life 
3. Pom Poko - You’ll Be Fine 
4. Captain Beefheart - A Carrot Is As Close As A Rabbit Gets To A Diamond
5. Lily & Horn Horse - Parade Canceled

13.1.2018

Jeg har den Londonbaserte indierockeren EERA til bords. Hun slapp nylig debutalbumet på Ninja Tune (Thundercat, Run The Jewels, Kate Tempest) og forteller om sin bestefar som reiste verden rundt på 50- og 60-tallet som dirigent i Oslo-Filharmonien, hvordan hun gikk imot bestefars råd om å ikke bli musiker, om at 20-årene egentlig er vanskeligere enn tenårene, og om det fine med å ikke alltid forstå hva man spiller på et instrument. Vi bondet også over vår felles kjærleik for veldig bråkete 90-tallsrock.

Spilleliste: 
1. Bernthøler - My Suitor
2. Fredrik Høyer & Fred Fades - Gi Slipp 
3. Eera - Living 
4. Blonde Redhead - Water 
5. Deerhoof - Kokoye

Av og med Einar Stray.

#13 Eera
#12 ASTROSAUR

6.1.2018

I dag får jeg besøk av spacerock-trioen Astrosaur. De har akkurat landet etter en 33-dagers Europaturné som gikk gjennom 17 land. I fangruppa til det ferske Oslobandet finner vi blant annet trommisen i Sigur Rós, samt prestisjemagasinene Metal Hammer og Ultimate Guitar. Gitarist og bandleder Eirik Kråkenes og jeg nerder over koordinatsystemer, metal-geografi, hvorvidt instrumentalmusikk kan ha et budskap, islandske sex-apper, Motorpsycho-religionen, i tillegg til Astrosaurs mystiske visuelle estetikk.

Spilleliste: 
1. Colin Stetson & Justin Vernon - Warm Shadow
2. Big Thief - Mary 
3. Astrosaur - Yugen 
4. Elder - Thousand Hands 
5. Aiming For Enrike - Marion Jones

Av og med Einar Stray.

#11 St. Vincent

28.12.2017

Jeg lar gjestene mine få juleferie og graver heller i arkivet. Der finnes en samtale jeg hadde med selveste St. Vincent for NRK P3 i 2014. Heltinne Annie Clark velger ut to favorittlåter. Vi diskuterer dessuten personlige tekster, politisk «soft change», å jobbe med kontraster, gråtende Ukrainske menn, samt om å være tilstedet i nuet.

Spilleliste: 
1. Godspeed You! Black Emperor - Fam/Famine
2. Judee Sill - The Kiss 
3. St. Vincent - Los Ageless 
4. Perfume Genius - Slip Away 
5. Tim Hecker - In The Fog

Av og med Einar Stray.

#10 IVAN AVE

21.12.2017

I dag kommer den kritikerroste Telemark-rapperen Ivan Ave til Popkammeret. Han forteller om å bli musikkoppdratt av sine eldre søstre, om å kle på seg lyd, samarbeid med amerikanske storheter, sykling, post økosystemets kollaps, samt om kulturforvaltning via sampling og DJ-ing.

Spilleliste: 
1. Sisyphus - Rhythm of Devotion
2. Kelly Lee Owens & Jenny Hval - Anxi.
3. Ivan Ave - Bike Lock 
4. Ariel Pink feat. Dam Funk - Acting 
5. Kari Faux feat. Jerry Paper - Gotta Know

Av og med Einar Stray.

#9 Hilma Nikolaisen

10.12.2017

Den evig fascinerende og ikoniske musikeren Hilma Nikolaisen gjester Popkammeret! Heltinne Hilma, mest kjent fra Serena Maneesh, forteller om å flytte fra by til skog; om de finsk-norske juletradisjonene hos familien Nikolaisen; om å være «saunastein»; om å bry seg om detaljer ingen andre bryr seg om; samt sin kjærlighet for Todd Rundgren og Stereolab. Vi får også høre hennes rykende ferske julelåt.

Spilleliste: 
1. L.A. Salami - & Bird 
2. Fiordmoss - Madstone 
3. Hilma Nikolaisen - Merrily, Merrily 
4. Stereolab - Ping Pong 
5. Todd Rundgren - Believe In Me

#8 SANDRA KOLSTAD

3.12.2017

Programleder Einar besøker Sandra Kolstad sitt nyetablerte arbeidssted etter å ha flyttet til Majorstua fra mange år i Berlin. Sandra forteller om låta hun aldri ga opp, en helt spesiell konsert i Buenos Aires, hennes blomstrende forelskelse for teateret, samt om bestemor Randi på Hamar med sine leopardklær og sin lille røde Nissan.

Spilleliste: 
1. Hjaltalín - Traffic Music 
2. Sun Kil Moon - Carissa 
3. Sandra Kolstad - Hurricane 
4. Patsy Cline - Crazy 
5. Hanne Hukkelberg - IRL

Av og med Einar Stray.

#7 HOCKNEY

25.11.2017

I Popkammerets episode #7 har programleder Einar den nye popduoen Hockney til bords. Superfotograf Sigurd Fandango og Miljøpartiet De Grønne-politiker Vegard Setrom forteller om reisen til London hvor de spilte inn musikken sin med legendariske Sean O’Hagan fra Stereolab, om spagettikollektivet, da Kevin Barnes fra of Montreal bodde i Heimdalsgata, russebukser kombinert med Julian Casablancas lugg, samt konseptplater om fester. Tune in der hvor du hører på podkast!

Spilleliste: 
1. Parquet Courts & Daniele Luppi - Soul and Cigarette 
2. Christine and the Queens - Tilted 
3. Hockney - Away We Go 
4. of Montreal - Forecast Fascist Future 
5. Andy Shauf - Early to the Party

Av og med Einar Stray.

#6 PIeces Of Juno

15.11.2017

Episode #6, værsågod! Artist og produsent Pieces Of Juno er på besøk, kjent for sitt mørke og cinematiske elektroakustiske lydlandskap. Nok en inspirerende Popkammerprat ble det - om romsonder i verdensrommet, villadoer med god romklang i Hollywood Hills, feminisme og poesi på Bergensk. Juno byr attpåtil på verdenspremieren til en (gåsehudfremkallende) låt fra den kommende EP-en til Anana.

Spilleliste: 
1. Moses Sumney - Lonely World 
2. Bonnie «Prince» Billy - People Living (Susanna cover) 
3. Pieces Of Juno - Wild Flower 
4. lilleStine - Alle Vet 
5. Anana - Selfish Fish On Land

Av og med Einar Stray. 

#5 PASHA

5.11.2017

Pasha gjester Popkammeret. Norges nye hip hop-håp snakker om superhelter, 90-tallet, samarbeid, divamyten, og hvorvidt det er mulig å skille kunst og person. I tillegg serverer Norges søteste rapper to låter han fascineres ekstra av om dagen. Ute nå der du hører på podkast!

Spilleliste: 
1. Deradoorian - Mountainside 
2. Loney Dear - Hulls 
3. Pasha - Prettyboi Bounce (feat. Soul Gem)
4. Trippie Redd - Love Scars
5. Xxxtentacion - Jocelyn Flores

Av og med Einar Stray.

27.11.2017

Fem ganger Spellemanns-nominerte Hanne Kolstø er gjest. Programleder Einar leder an fjerde episode av Popkammeret - podkasten om ukjente musikkperler innenfor det vide popmusikkbegrepet. Kolstø debuterer på ukulele, røper hvorfor hun ser på The Voice, snakker om å bryte mønstre, motstand, at hun aldri forkaster låter, om å gå fra å skrive på engelsk til Sunnmørsk, og hvordan det var å vokse opp på Sykkylven. Hun deler også sine to medbrakte låter.

1. Hercules And Love Affair - Omnion 
2. The White Birch - The Weight Of Spring
3. Hanne Kolstø - Stein/Saks 
4. Hjerteslag - Papirsvaner 
5. Charli XCX - Boom Clap

Av og med Einar Stray.

#4 Hanne Kolstø
#3 KENNETH ISHAK

19.10.2017

Den vaskekte indie-kulthelten Kenneth Ishak gjester Popkammeret. Programleder Einar Stray leder an tredje episode av Popkammeret - podkasten om ukjente musikkperler innenfor det vide popmusikkbegrepet. Kenneth Ishak sine første plater med poprockbandet Beezewax fra 1990-tallet har fått klassikerstatus. I tiårene som fulgte har han utgitt en jevn strøm av kvalitetsalbum med gruppa Heyerdahl; samarbeidet med forfatter Bård Torgersen, Universet; som soloartist; og som produsent for bl.a. Kaja Gunnufsen. Sammen med programleder Einar diskuterer de barneoppdragelse, punk, Kenneths skate-glade tenårs låtskriving og hårsveis, samt turnéhistorier fra Brasil, Singapore og USA I tillegg graves de sammen videre etter ukjent popmusikkgull.

Spilleliste: 
1. Mitski - Happy 
2. Benjamin Clementine - Quintessence 
3. Kenneth Ishak - You Lived In A World Of Your Own 
4. Kung Fu Girls - Last Time 
5. Arthur Russell - I Couldn’t Say It To Your Face

Av og med Einar Stray.

#2 Samsaya

12.10.2017

Artisten Samsaya er gjest. Programleder Einar Stray leder an andre episode av Popkammeret - podkasten om ukjente musikkperler innenfor det vide popmusikkbegrepet. Samsaya deler sin visdom og forteller om viktigheten av den barnlige intuisjonen i kunsten, om å synge på både engelsk og hindi, leten etter frihet i musikken, samt kapitalismens illusjoner. I tillegg har Samsaya valgt ut to låter som inspirerer henne stort akkurat nå.

Spilleliste: 
1. Phoebe Bridgers - Smoke Signals 
2. Busdriver feat. Anderson Paak & Milo - Worlds To Run 
3. Samsaya - Naina Don't Lie 
4. Sevdaliza - Bebin
5. Princess Nokia - Tomboy

Av og med Einar Stray.

#1 Baya

27.9.2017

Artisten Baya er gjest. Programleder Einar Stray leder an den første episoden av Popkammeret - podkasten om ukjente musikkperler innenfor det vide popmusikkbegrepet.. Baya forteller historien om møtet med sin biologiske far, bakteppet til det personlige albumet "Oslo-Harlem". Foruten å diskutere nakenhet, Sagene Kirkes gotiske arkitektur og sinnsreiser, skal de også sammen grave etter ukjent musikkgull.

Spilleliste: 
1. Tinariwen - Tinàyyen 
2. Cigarettes After Sex - K 
3. Baya - A Call To Say Hello 
4. Sassy 009 - Pretty Baby 
5. Jill Scott - A Long Walk

Av og med Einar Stray.

Denne tjenesten tilbys av Einar Stray. Musikk er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.